|
NEWFORUM
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ria Kometa

|
Zaslal: út leden 27, 2009 10:56 pm Předmět: Electryone - Průvodce o klišé... [HP FF] /dokončeno/ |
|
|
Ne zcela vyčerpávající průvodce o klišé v příbězích Snapea a Hermiony
Autorka: Electryone
Původní odkaz: http://ashwinder.sycophanthex.com/viewstory.php?sid=4107
Žánr: dvojice HG/SS
Rating: 12+
~oOo~
Hermiona je po škole
Hermiona a Neville na hodině Lektvarů.
Hermiona: „Neville, nedávej to tam!“
Severus: „Za pomáhání jinému studentovi strhávám Nebelvíru deset bodů!“
Hermiona se zakaboní. Nejraději by učiteli něco řekla, ale nakonec si to rozmyslí.
Neville: „Lektvary mi vůbec nejdou. Nikdy se mi žádnej nepovede, ani ten nejjednodušší, co zvládne každý prvňák. Když se to tak vezme, neumím nic. Jak každý ví, jsem k ničemu, zkazím každý elixír, roztavím každý kotlík.“
Hermiona: „Neville, to nedě -!“ Lektvar s kotlíkem vybouchne.
Severus: „Že jste tomu nedokázala zabránit, slečno Grangerová, zůstanete celý týden po škole!“
Hermiona: „Ale já –„
Severus: „Vaše odmlouvání vám právě vyneslo další týden, slečno Grangerová! Po večeři vás očekávám ve svém kabinetu!“
Harry: „V téhle povídce mám jenom jeden štěk, tak tady je: Chudinka Hermiona! Snape je takovej umaštěnej mizera!“
Ron: „No, to je o větu víc, než mám já.“
Čtenáři: „Zmlkni, Rone! Tohle je příběh Severuse a Hermiony, koho zajímá, co si myslíš!“
Den se vleče a Hermiona se děsí školního trestu. Konečně přijde večer a ona dorazí za Snapem do sklepení.
Severus: „Vstupte!“ zahřímá břitce.
Hermiona vstoupí a Severus jí uloží oškrábat kotlíky/označit ampulky/vyčistit sklad/uspořádat přísady, bez použití magie. Hermiona tvrdě pracuje a začne se potit. Postupně si vysvleče hábit, svetr a tak dále, prostě všechno, až zůstane jenom ve velice úzké a velice průhledné košili.
Severus: „Merline! Ta má ale prsa! Proč jsem si toho předtím nevšiml?“ Další zhruba 3 vteřiny stráví zpytováním svědomí, že prahne po studentce. Zbytek školního trestu zírá na Hermionin zadek. V duchu je vděčen za svůj objemný hábit.
Mezitím, Hermiona i nadále pilně pracuje a po očku vrhá kradmé pohledy na učitele lektvarů.
Hermiona: „Proč jsem doteď neviděla, jak je pohledný? Ó můj bože! Vypadá jako Alan Rickman!“
Čtenáři začínají u zmínky o Alanovi Rickmanovi slintat.
Následující noci školního trestu pokračují v nakročeném. Hermiona a Severus zapředou „inteligentní“ konverzaci, ačkoli víc, než co jiného, by se rádi oddávali horkému sexu. Čtenáři to cítí stejně, kňourají a stěžují si, že na to Hermiona a Severus ještě nevlítli, protože jak každý ví, Hermiona a Severus jsou jeden pro druhého jako stvoření.
Poslední den po škole je Hermiona rozčilená, protože je poslední. Severus se rozhodne převzít iniciativu a popadne ji. Začnou se vášnivě líbat a brzy se zbaví oděvu. Divoce se pomilují.
Albus Brumbál PŘESNĚ ví, co se děje ve sklepení.
Brumbál: „Skvělé! Severus se konečně uvolní!“ Je mu šumák, že Hermiona je studentka a jejich vztah je proti pravidlům – přece se milují. Dá si citronový bonbón.
Konec.
~oOo~
Sex a nic jen sex
Hermiona: „U Merlina, profesore! Nikdy by mě nenapadlo, jak jste sexy!“
Severus: „Jsem na tom stejně. Můžeme jít na věc?“
Následuje dlouhá a horká milostná scéna. Severus nosí zásadně černé hedvábné boxerky. Matka příroda k němu byla štědrá a s ženami má hodně zkušeností (přes jeho poněkud samotářský životní styl). Z panenské Hermiony se vyklube sexuální bohyně. Lidé kolem musejí použít umlčovací kouzlo.
Hermiona a Severus neopustí sklepení (nebo kdekoliv jinde se nacházejí) dalších pět dní.
Konec.
~oOo~
Hermiona coby Severusova asistentka
Brumbál: „Najal jsem pro tebe bez tvého vědomí asistentku, Severusi! A nejen to, je to někdo, koho nesnášíš! Užij si to!“
Severus začne vyvádět jako malý kluk, vzteká se. Řekne Brumbálovi, ať se jde vycpat. Albus Brumbál se potutelně usměje a nabídne Severusovi citronové želé.
Hermiona: „Pomáhat profesorovi Snapeovi bude skvělá zkušenost! Ale stejně ho nenávidím.“
Dvojice provozuje dlouhé diskuze o elixírech. Ty obsahují mnoho složitých a těžkých vět – použitá slova jsou vesměs z mrtvých jazyků, latiny, nebo je přímo vymýšlí sám autor.
Čtenáři: „Máme po krk všech těch termínů! Kam se poděla romance?“
Autor: „Zmlkněte! Alespoň chci vypadat, že jsem se pokusil o nějaký děj!“
Hermiona a Severus pokračují v práci s elixíry.
Severus: „Chtělo by to trochu krve z jednorožce.“
Hermiona: „Ne, potřebujeme přidat dračí krev.“
Severus: „Krev z jednorožce!“
Hermiona: „Dračí krev!“
Severus: „Jednorožce!“
Hermiona: „Draka!“
Několik dalších minut zuří hádka. Hermiona ukáže Severusovi své rozsáhlé poznámky s desítkami a desítkami citací. Čtenáři jsou vystaveni dlouhému a nudnému vysvětlování, stále doufají, že sex teprve přijde.
Severus: „Wow… Tuším budete mít pravdu, vy jedna nesnesitelná šprtko.“ Severus se snaží vyrovnat se skutečností, že není neomylný. Je to přece ÚPLNĚ poprvé, co kdy udělal chybu (dobře, až na tu věc se Smrtijedy, ale to je jiný příběh).
Zcela náhle, Severus projde změnou osobnosti.
Severus: „Nemůžu uvěřit, že jsem si toho předtím nevšiml. Jste jediná žena, která se mi vyrovná!“
Hermiona: „Obyčejně jsem ve společnosti idiotů jako Harry a Ron. Je osvěžující být pro změnu s někým jako vy!“
Zmínka o Harrym a Ronovi čtenářům připomene, že v příběhu jsou i další postavy.
Čtenáři: „Ó ano. Téměř bychom zapomněli, že Hermiona a Severus nejsou v knihách o Harrym Potterovi sami.“
Autor začne nekontrolovaně žvanit o přátelství (nebo jeho nedostatku) Hermiony k Harrymu a Ronovi.
Čtenáři: „Tak dost. Vrať se pěkně zpátky k románku mezi Severusem a Hermionou!“
Autor poslušně vyhoví. Hermiona a Severus hojně citují z mudlovské literatury a poslouchají klasickou hudbu. Objeví milion a jeden společný zájem. Uvědomí si, že jejich duše jsou provázány a v průběhu vášnivé milostné scény dokončí veledůležitý lektvar.
Pak zabijí lorda Voldemorta, aniž by potřebovali Harryho pomoc. Všichni žijí šťastně až do smrti.
Konec.
~oOo~
Hermiona jako rukojmí
Severus se účastní smrtijedských orgií, s odporem musí sledovat znásilňování a mučení Mudlů. Náhle mezi zajatci spatří Hermionu.
Čtenáři: „Panebože!“ Jsou zcela otřesení a ohromení, a to i přesto, že Hermiona je v povídkách zajata mnohem častěji než Harry Potter.
Severus: „Musím ji zachránit! Ale jak to udělat, aniž bych se prozradil?“ Z čista jasna mu napadne skvělá myšlenka. Předstoupí před lorda Voldemorta a řekne: „Neubližuj té ženě! Je to moje manželka/přítelkyně/sexuální otrokyně!“
Lord Voldemort: „Jelikož smrtijedské krédo praví, že si navzájem nekrademe manželky/přítelkyně/sexuální otrokyně, můžeš si ji vzít zase domů. Ale chci důkaz, že to mezi vámi klape.“
Severus a Hermiona se společně vrátí do Bradavic. Hermiona je Snapeovi neskonale vděčná a autor spustí tirádu o tom, jak je Severus úžasný, když Hermionu zachránil, aniž by zkompromitoval své postavení špiona.
Hermiona: „Ale co teď budeme dělat? Musíme předstírat, že jsme opravdu pár!“
Dvojice se proto rozhodne pro fingovaný vztah. Následně zjistí, že k sobě chovají něžné city a porazí Voldemorta.
Konec.
~oOo~
Profesorka Grangerová
Brumbál: „Představuji vám novou profesorku Věštění z čísel, Hermionu Grangerovou!“
Inteligentní čtenář: „A co se stalo s profesorkou Vektorovou?“
Autor: „Koho zajímá nějaká stará čarodějnice? Potřebuji ji nechat zmizet, aby příběh mohl pokračovat!“
Hermiona: „Jsem tak vzrušená! Miluji školu!“ Prohlíží si ostatní učitele, až zrakem zavadí o profesora Snapea. „Wow, vypadá méně odpudivě, než když jsem byla ještě studentka.“
Všichni z učitelského sboru krom Snapea: „Skvělé! Naše nejoblíbenější studentka je zpátky! To se musí oslavit!“
Severus: „Zatraceně, a to jsem si myslel, že jsem se jí jednou pro vždy zbavil!“ Přesto na Hermionu zírá a zjišťuje, že je krásná. Rozezlen sám na sebe, spatřuje nebelvírskou šprtku sexy.
McGonagallová: „Říkej mi Minerva.“
Brumbál: „Říkej mi Albus.“
Madam Pomfreyová: „Říkej mi Poppy.“
Severus: „Pro vás jsem profesor Snape.“ Větší část večírku Severus stráví tím, že ji oslovuje slečno Grangerová.
Hermiona: „Všichni učitelé působí jako zcela normální lidé! Všichni až na Snapea, který si s nikým nepovídá, jenom má uštipačné poznámky.“
Čtenáři: „Sevvie je tak sladkej, když je uštipačnej!“
Severus: „Neříkejte mi Sevvie, vy pitomé nány!“
Příběh pokračuje a Hermiona nějakým způsobem pozná Snapea lépe.
Hermiona: „Wow, on je taková osobnost!“ Čtenáři jsou zcela unešení, přestože podobnou báchorku četli už alespoň tisíckrát.
On ji začíná pokládat za seberovnou a konečně jí také říká křestním jménem. Několik čtenářů omdlí při představě jeho sametového hlasu.
Dvojice se do sebe vášnivě zamiluje.
Konec.
~oOo~
Cruciatus
Severus se účastní smrtijedského hýření a sleduje, jak si ostatní Smrtijedi užívají.
Lucius Malfoy: „Podívej, jak se tahle kroutí, když ji znásilňuji! Je to taková zábava!“
Severus je nanejvýš znechucen, stejně tak i čtenáři, kteří Luciuse Malfoye NENÁVIDÍ.
I ostatní Smrtijedi provozují mučení, až na Voldemorta, který je zaneprázdněn čímkoliv, co Páni zla dělávají (obvykle to zahrnuje sezení na trůnu), a Petra Červíčka, který je asexuální. Orgií se neúčastní žádná Smrtijedka, což vede čtenáře k závěru, že těm není zábava povolena.
Voldemort: „Hmm, docela mám chuť dnes někomu zavařit, někomu z mých věrných samozřejmě… Kdo bude ten šťastlivec? … Severusi!“
Severus: „Je mi ctí, můj pane!“
Voldemort: „Crucio!“
Severus zamumlá krátce o tom, jak je Pán zla velkolepý, poté se odpotácí zpátky do Bradavic.
Hermiona: „Myslím, že si dnes udělám zkratku a vezmu to z knihovny do nebelvírské věže přes sklepení. Co na tom, že je to šest pater z ruky.“ Zakopne o mrtvé tělo. Ukáže se, že tělo není zcela mrtvé. „Ach ne, to je profesor Snape!“
Úplně sama jej vyléčí, přitom ho také zbaví veškerého oděvu.
Severus: „Slečno Grangerová, proč jsem prakticky nahý?“
Hermiona: „Zachraňuji vám život, pane profesore.“ V tomto momentě, věci naberou rychlý spád. Snape se cítí zavázán, Hermionu zachvátí chtíč při pohledu na jeho tělo (které je obyčejně tak dobře skryto v objemném hábitu). Dvojice se do sebe zamiluje.
Hermiona si uvědomí, že Severus není tak ošklivý a je to hrdina. Severus objeví, že Hermiona není ani zdaleka tak iritující a cení si jejích léčitelských schopností. Nyní oba vědí, že k sobě prostě patří.
Konec.
~oOo~
Hermiona je těhotná
Hermiona sekne se školou.
Harry: „Nemůžu uvěřit, že je Hermiona těhotná!“
Ron: „Ačkoli je to ta nejpragmatičtější osoba ve škole, jako jediná neví nic o plánovaném rodičovství.“
Severus se ve vzpomínkách vrací ke svému vztahu s Hermionou.
Severus: „By mě zajímalo, kdo je otcem.“ Zvažuje všechny možnosti, a to i přesto, že byl jediným mužem, který s ní v průběhu minulého roku měl pohlavní styk. „Vsadil bych se, že je to dítě Rona Weasleyho! Nebo Harryho Pottera!“ Žárlí a stále mu nedochází, že za to může možná on.
Uplyne několik let a Severus konečně opět potkává Hermionu i s dítětem ve městě. Dítě Snapeovi jakoby z oka vypadlo.
Severus: „Hmm,… kdo by jen mohl být otcem…“
Hermiona: „No přece ty, pitomče!“
Náhle všechno dává smysl. Severus se promění v totálního moulu a zapomene, že děti nesnáší. Obnoví románek s Hermionou a vezmou se, vychovávají dítě, žijí šťastně až do smrti a tak dále, a tak dále.
Konec.
~oOo~
Hermionin a Severusův potomek
Hermionina a Severusova dcera (které jméno lze vyslovit pokaždé s velkými obtížemi, třeba jako Ariennissabella) nebo syn (to se stává jenom v zhruba 10 % případů) nyní chodí do Bradavic. To skýtá autorovi jedno nelehké dilema: do jaké koleje potomka zařadit?
Scénář číslo 1:
Moudrý klobouk: „ZMIJOZEL!“
Severus: „Chacha, Ariennissabella je ve Zmijozelu!“
Hermiona je v duchu zklamaná, ale je natolik dospělá, že o tom Severusovi neřekne.
Scénář číslo 2:
Moudrý klobouk: „NEBELVÍR!“
Severus: „Zatraceně!“ Tiše se nad tím užírá po zbytek dne.
Stejně jako v prvním scénáři, Hermiona je příliš vyspělá, aby to jakkoli komentovala. Nicméně, v duchu škodolibě jásá.
Scénář číslo 3 (aneb Hra na jistotu)
Moudrý klobouk: „HAVRASPÁR!“
Severus: „Blahopřeju, Ariennissabello!“
Hermiona: „Jen tak dál!“
Čtenáři se samolibě usmívají. Dobře vědí, že Havraspár je ta nejlepší kolej pro potomka hlavní dvojice, jelikož potomek představuje kombinaci výtečných mozků rodičů. A zcela nepochybně se zařadí mezi nejchytřejší studenty Bradavic.
Scénář 0 (aneb Scénář, který nikdy nenastane)
Moudrý klobouk: „MRZIMOR!“
Čtenáři: „Cože? Jak je tohle možné?“ Blamují autora a rozhodnou se napsat vlastní příběh.
Konec.
~oOo~
Vnucené manželství
Z důvodů zcela podivných (může zahrnovat kupříkladu proroctví/všetečné příbuzenstvo/divný zákon apod.) anebo ze zoufalství (kupříkladu musí vstoupit do stavu manželského do sedmi dnů jinak zemřou/budou si muset vzít ještě někoho horšího apod.) se Hermiona a Severus zasnoubí.
Hermiona (pláče): „Na tohle jsem příliš mladá. Ještě jsem ani neskončila školu!“
Čtenáři: „Proč proboha pláče?! Kdybychom si my museli vzít Severuse, oslavy by nebraly konce!“
Severus: „Moc se mi to nelíbí, ale je to lepší než Avada Kedavra. Tedy, alespoň doufám.“
Brumbál: „Milí snoubenci… bla bla bla… vyhlašuji vás za muže a ženu.
Severus: „Manželství přepokládá konzumaci svazku.“ Vášnivě a dlouze se pomilují.
Hermiona, zbavená panenství: „Wow…wow…wow…“ Pokračuje v oslavné ódě na svoji první sexuální zkušenost.
Dvojice zjistí, že vztah lze založit na kvalitním sexu. Někde mezitím se do sebe zamilují. Oba dva se radují, kolik štěstí jim ten náhodný svazek přinesl.
Konec.
~oOo~
Obraceč času
Hermiona: „Ačkoli jsem jasně řekla, že po mém třetím roce v Bradavicích obraceč času nemůžu víc používat, o čtyři roky později jeden mám!“
Následuje zakopnutí na schodišti a Hermiona je přenesena v čase.
Hermiona: „Ach ne, nějak jsem se ocitla přesně o dvacet let zpátky v minulosti. A můj obraceč času je napadrť!“
Žádný z bradavických učitelů se na její přítomnost nevyptává, ani se jim to nezdá podezřelé.
Čtenáři: „Ach můj bože, jaká náhoda! A nyní může začat chodit se Severusem, aniž by se zneklidňovala kvůli věkovému rozdílu!“ Chválí autorovu vynalézavost.
Mladší Brumbál: „Je mi to líto, Hermiono, ale není cesty zpátky.“
Hermiona je na celých pět minut absolutně zničená. Pak potká mladého Severuse.
Mladý Severus: „Jak příjemné, seznámit se konečně s někým, kdo je tak chytrý jako já!“ Hermiona to cítí stejně. Zamilují se do sebe a provozují sex. Je to takhle přijatelnější, protože jsou stejně staří. Hermiona se víc netouží vrátit do své doby.
Konec.
Čtenáři: „Tak počkat, tady to přece nemůže skončit! Co se stane s Hermionou? Vrátí se někdy domů nebo ne?“
Autor poznává znenadání význam slova „paradox“ a uvědomí si, že chybějící osnova může představovat problém. Poněkud jej to vyvede z míry. Povídka zůstane nedokončená.
Konec se nekoná.
Naposledy upravil ria dne po duben 06, 2009 8:28 am, celkově upraveno 4 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
amargonka MODERATOR

|
Zaslal: út leden 27, 2009 11:21 pm Předmět: |
|
|
Muhehehehehehe...
To je vážně geniální...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Monika N. MODERATOR

|
Zaslal: út leden 27, 2009 11:27 pm Předmět: |
|
|
| amargonka napsal: | To je vážně geniální...  |
Přesně tohle jsem chtěla napsat To jenom potvrzuje, že to opravdu je geniální.
Jen takový stupidní dotaz: bylo i v HP knížkách nějaké pnutí mezi Hermionou a Snapem, nebo je to čirá čtenářská fantazie? _________________ Bazinga!
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sevik99 Černá díra

|
Zaslal: út leden 27, 2009 11:30 pm Předmět: A sakra |
|
|
| Teda tys mi dala. Ve dvou jsem se perfektně poznala a na třetí téma mám rozpracovanou osnovu příběhu. Asi bych měla změnit hlavní pár, aby to bylo alespoň krapet originální. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
amargonka MODERATOR

|
Zaslal: út leden 27, 2009 11:32 pm Předmět: |
|
|
| Monika N. napsal: |
Jen takový stupidní dotaz: bylo i v HP knížkách nějaké pnutí mezi Hermionou a Snapem, nebo je to čirá čtenářská fantazie? |
Proboha ne! Jde o to, že Snapa všechny milují (no dobrá, milujeme, protože je to správný rozervaný a tajemný hrdina )a když už ho s někým spárovat, tak jediná mladá a intelektuálně odpovídající žena poblíž je Hermiona. V HP je Snape už od dětství zamilovaný do Harryho matky, což všichni tuší od pátého dílu a autorka jim to potvrdí na konci sedmého. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lena ADMINISTRATOR

|
Zaslal: út leden 27, 2009 11:40 pm Předmět: |
|
|
tak to je geniální, Marti kde jsi to vyhrabala?  _________________ "Dnes byl dobrý den, jedl jsem pětkrát, spal šestkrát a zabral si pro sebe, co se dalo." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ria Kometa

|
Zaslal: út leden 27, 2009 11:50 pm Předmět: |
|
|
Vyhrabala jsem to asi před dvěma týdny na ashwinder a dnes jsem byla tak frustrovaná a potřebovala přestat myslet, že jsem sedla a v rekordním čase to vyplivla do češtiny . Trochu jsem se u toho uklidnila a život zase vypadá normálně .
Jelikož jsem o tomto páru přečetla hromady příběhů, je nasnadě přiznat, že mám tyhle klišé moc ráda. Dva jsem se dokonce jala i překládat. Takže Seviku, jestli ses někde poznala, vítám v klubu . _________________ Fake It Till You Make It. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maus Černá díra

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Elenita MODERATOR

Založen: 7.4.2007 Příspěvky: 6133 Bydliště: Kde se pivo vaří...
|
Zaslal: pá leden 30, 2009 12:14 am Předmět: |
|
|
Tak to je výstižné. Jiná forma zpracování vztahu Severus/Hermiona mi už pomalu ani nenapadá. Autorka má talent.
Překlad je jako vždycky brilantní.  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miluška MODERATOR

|
Zaslal: so leden 31, 2009 8:12 pm Předmět: |
|
|
Ako sa ti podarilo niečo podobného nájsť? Parádny kúsok  _________________ Soft kitty, warm kitty, little ball of fur, happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ria Kometa

|
Zaslal: ne únor 01, 2009 10:31 am Předmět: |
|
|
Kto hľadá, nájde . Je to starý kúsok, z roku 2004, myslím, že za tie roky aj vývoj v romantických HG/SS klišé ešte trochu pokročil. Každopádne je osviežujúce si občas podobnú paródiu pripomenúť. _________________ Fake It Till You Make It. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Any Černá díra

|
Zaslal: út únor 03, 2009 1:33 pm Předmět: Wow! |
|
|
Tak to je úplně nejvíc krutý!! Se tady válim pod stolem smíchy Ale mám tyhle klišé ráda :-D _________________ You know you love me. xoxo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dobby Černá díra

|
Zaslal: čt březen 05, 2009 10:05 am Předmět: |
|
|
Tak momentálne som prekonala záchvat smiechu najvyššieho stupňa a to som ešte v práci. Našťastie sú všetci na porade a tak sa nikto neprišiel pozrieť, či som sa nezbláznila Toto naozaj nemalo chybu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
womanOFsnape Černá díra

|
Zaslal: so červen 13, 2009 12:04 am Předmět: |
|
|
no plně souhlasím - klišé, ale zasmála jsem se Ve všech povídkách SS/HG se objevují obdobné dějové linie a kolikrát ta romantika je až nechutná což zrovna k Severusovi absolutně nesedí Kolikrát je to tak přeslazené a nereálné až mám z toho tiky Ale nic proti autorům, nevím jestli bych něco obdobného byla schopna(ochotna) stvořit No, ale musím také přiznat, že takové povídky také čtu, že, ale fakt kolikrát ten obsah [/b] _________________ :-) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZuzanQa Černá díra

|
Zaslal: út květen 04, 2010 8:54 pm Předmět: |
|
|
Toto je skvelý súhrn všetkých poviedok, ale ja ich aj tak milujem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|