Obsah fóra NEWFORUM NEWFORUM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Info
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Isaev
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LaSi
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá říjen 09, 2009 1:28 pm    Předmět: Citovat

Lena napsal:
chechtal chechtal chechtal tak tahle odpověď a důvod by mě fakt nenapadla chechtal Ale musím uznat, že na tom něco je jj

No mě taky ne. jj Do té doby jsem prskala jako křeček, že ve stejném roce obarvili starého Stirlitze, ale natočili nového ČB Isaeva! pako
Což navíc pro mě znamená i další psychickou újmu - koukat na černobílého DS. kapesnik
Ale po tomto rozumném argumentu rejži jsem však zklidnila hormon. chechtal (Jen doufám, že si to nevymyslel.)
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: pá říjen 09, 2009 3:52 pm    Předmět: Citovat

já vím, že tady ta prskavá diskuse z tvé strany proběhla, jen jsem se nestihla připojit chechtal taky jsem tuhle "logiku" nechápala. Ale je fakt, že takovéto vysvětlení s chápajícím chechotem přijímám chechtal

Nicméně jsem taky zvědavá, jak na mě bude tahle "dvoubarevnost" působit... myslím to, jak bude část černobílá a část barevná.
Mám ale zato, že tato různobarevnost bude spíš evokovat politickou situaci... Jestli černobíle má být zachyceno dění v Moskvě - tedy tu s komunistickým režimem sympatizující část, navozuje mi ta černobílost lehce psycho atmosféru - strach, beznaděj, letargii.... naopak barevnost filmu mi jásavě připomíná naději, bezstarostnost a pohodu - tedy západním kapitalismem navoněné Estonské vyjednávání nebo bělogvardějce.
Tak nevím, jestli i tohle byl záměr filmařů
mahulena
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá říjen 09, 2009 11:32 pm    Předmět: Citovat

LaSi napsal:
Lena napsal:
chechtal chechtal chechtal tak tahle odpověď a důvod by mě fakt nenapadla chechtal Ale musím uznat, že na tom něco je jj

No mě taky ne. jj Do té doby jsem prskala jako křeček, že ve stejném roce obarvili starého Stirlitze, ale natočili nového ČB Isaeva! pako
Což navíc pro mě znamená i další psychickou újmu - koukat na černobílého DS. kapesnik
Ale po tomto rozumném argumentu rejži jsem však zklidnila hormon. chechtal (Jen doufám, že si to nevymyslel.)

Simčo, určitě nevymyslel, chjo koncem 80.let minulého století města, jako Petěr či Moskva se mi tehdy zdály děsně šedé a ponuré,
všechny domy prakticky se stejnou a oprýskanou omítkou kapesnik ... nyní, když se dívám na fota či film z míst, které jsem tehdy navštívila,
říkám si to je veliká změna ... jak je vše barevné, veselé a opravené tleskac ( jako naše města) shame
sasek také netuším, jak se vyrovnám s černobílým DS bublina po těch dvou nádherně barevných z tiskovky Isaeva chechtal

Když žena není naladěna, dokáže muži pěkně zahrát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LaSi
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: so říjen 10, 2009 7:51 am    Předmět: Citovat

Lena napsal:
Nicméně jsem taky zvědavá, jak na mě bude tahle "dvoubarevnost" působit... myslím to, jak bude část černobílá a část barevná.
Mám ale zato, že tato různobarevnost bude spíš evokovat politickou situaci... Jestli černobíle má být zachyceno dění v Moskvě - tedy tu s komunistickým režimem sympatizující část, navozuje mi ta černobílost lehce psycho atmosféru - strach, beznaděj, letargii.... naopak barevnost filmu mi jásavě připomíná naději, bezstarostnost a pohodu - tedy západním kapitalismem navoněné Estonské vyjednávání nebo bělogvardějce.
Tak nevím, jestli i tohle byl záměr filmařů

Máš naprostou pravdu - byl to záměr. Sám Ursuljak to obdobně řekl ve svých rozhovorech. (Omlouvám se, jestli jsem se o tom tehdy nezmínila, nepamatuji si.) Naposledy v TV-studiu - zde video.
A ještě tento týden jsem někde četla jeho upřesnění:
Moskva = černobílá
Vladivostok = jemně zabarvený
zahraničí, Estonsko (Tallin) = barevné

Ursuljak je fakt vtipný mužský, často trousí rozkošné komentáře.
Např. na otázku, že jeho ČB-film budou muset v budoucnu dodatečně obarvit jako "17ZJ", odvětil ve smyslu, že i dalšímu pokolení chtěl zajistit práci/obživu.
LaSi
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: so říjen 10, 2009 8:04 am    Předmět: Citovat

m.rich88 napsal:
Simčo, určitě nevymyslel, chjo koncem 80.let minulého století města, jako Petěr či Moskva se mi tehdy zdály děsně šedé a ponuré,
všechny domy prakticky se stejnou a oprýskanou omítkou kapesnik ... nyní, když se dívám na fota či film z míst, které jsem tehdy navštívila,
říkám si to je veliká změna ... jak je vše barevné, veselé a opravené tleskac ( jako naše města) shame

Jo, tomu věřím. Já to myslela, jestli si toto nevymyslel jako důvod, aby zastřel jiný pravý důvod.

m.rich88 napsal:
sasek také netuším, jak se vyrovnám s černobílým DS bublina po těch dvou nádherně barevných z tiskovky Isaeva chechtal

Jojo, nebudou modrá očiska, nebudou. kapesnik (Kdoví, kolik % bude barevných záběrů, scén s Isaevem zblízka.)

To mi připomnělo, že sice Isaev je v příběhu hlavní/titulní postava, ale až tento týden jsem se někde dočetla, že ale nebude v seriálu tak často, jak by se mohlo očekávat. (Stejně jako prý v knize není.) Tak se máme na co "těšit". chechtal Aby nakonec z 16-dílného seriálu (16x50min=800min.) nebyly scény s Isaevem, které se s rezervou vejdou na 1 DVD, to bych se smíchy fakt neudržela. chechtal

A když mluvím o knize, tak jsem si opět vzpomněla - včera jsem četla zápis radio-rozhovoru DS z 08.10.
Na otázku posluchačky, zda-li DS četl Semjonovu předlohu/knihu, odvětil:
"...читал, разумеется, не всё 20 томов, ибо, я думаю, что даже Урсуляку это не под силу."
Četl, samozřejmě, ale ne všech 20 dílů, neboť myslím, že dokonce i pro Ursuljaka to je nezvládnutelné, nad jeho síly.
Doufám, že jsem smysl "не под силу" pochopila dobře, protože odpověď mě překvapila, ale potěšila a pobavila. chechtal
LaSi
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: čt říjen 22, 2009 12:36 pm    Předmět: Citovat

Seznam postav+herců v seriálu:

1.serie 8 dílů: http://www.kp.ru/daily/24376/557660/
2.serie 8 dílů: http://www.kp.ru/daily/24380/560656/

Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: čt říjen 22, 2009 12:58 pm    Předmět: Citovat

jé, to je pěkný "tahák" konečně vím kdo je kdo chechtal
LaSi
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: čt červen 10, 2010 9:04 pm    Předmět: Citovat

Narazila jsem na český článek o Isaevovi:

Bájný sovětský rozvědčík je zpět. Jen trochu mladší

Špion z knih Juliana Semjonova se vrací: v polovině ledna začalo natáčení šestnáctidílného seriálu, v němž Maxim Isajev pomáhá bolševikům rozkládat bělogvardějské hnutí.
reklama

Býval hrdinou sovětských kluků a jejich otců. Třeba to nahlas nepřiznávali, ale určitě v něm mnozí viděli vzor, jakých bylo tehdy na televizní obrazovce málo.

Líbil se i ženám. Už proto, že ani v nepřátelském týlu nezradil nejvyšší morální zásady a choval se jako gentleman.

Znali ho také jinde v sovětském bloku. V tehdejším Československu jeho dobrodružství možná u mnohých vyvolávala ironické úšklebky, ale v někdejší NDR byl prý opravdu populární.

Teď se špion z knih Juliana Semjonova, který pronikl do nejvyšších nacistických kruhů jako Standartenführer SS Max Otto von Stierlitz, vrací. A to doslova - do svých mladých let.

V polovině ledna začalo natáčení šestnáctidílného seriálu, v němž se teprve učí řemeslu a pomáhá bolševikům rozkládat bělogvardějské hnutí.

Neměli na něj

"Čekám, že to budou srovnávat s původním seriálem. My tam máme víc honiček a humoru, jsme modernější," řekl deníku Komsomolskaja pravda režisér Sergej Ursuljak.

Stierlitzovy příběhy byly postaveny spíš jako psychologický než akční thriller a desítky let po vítězství nad nacisty měly národu zvednout sebevědomí.

Filmový rozvědčík Maxim Isajev převyšoval své protivníky o několik tříd a vyvázl ze všech zdánlivě bezvýchodných pastí. Na Stalinův rozkaz dokázal zmařit i separátní mírová jednání nacistů se západními mocnostmi.

"Byla to nejoblíbenější filmová postava sovětských diváků. Když počátkem 70. let dávali poprvé seriál Sedmnáct zastavení jara, ulice na šestině zemské pevniny se vylidnily a značně klesala zločinnost," píše ruský list Gazeta.

Výkon hlavního představitele vstoupil do legend a Vjačeslav Tichonov za něj dostal státní cenu.

Putinův Stierlitz

Seriál se ovšem stal i terčem bezpočtu vtipů. Vysmívaly se intelektuální převaze rozvědčíka nad nacisty ("Gestapo obsadilo všechny východy, ale Stierlitze nedostali. Vyšel vchodem.") nebo chladné rozvaze, kterou zachovával za všech okolností ("Výstřel zasáhl Stierlitze do hlavy. Trhavá střela, pomyslel si.").

Televizní trhák se dnes prodává na DVD, fanoušci se na webu dohadují, kdo byl předobrazem Stierlitze, a šťouralové poukazují na nesmysly ve scénáři. Především namítají, že vetřelec se nemohl dostat na tak vysoký post v nacistické hierarchii.

Připravovaná novinka vyvolala zase debaty, jestli se herec Daniil Strachov hodí na roli začínajícího agenta nebo jestli jeho eskapády budou ještě někoho zajímat.

"Měli by spíš točit špionážní seriály o mladém Putinovi," přimlouvá se jeden z účastníků internetové diskuse.

Za sovětské éry se objevilo několik filmů o učňovských letech geniálního špiona, ale Ursuljakův projekt má pikantní přídech v době, kdy Rusku vládne jiný bývalý důstojník rozvědky. Navíc muž, který také - jako agent KGB - sloužil v Německu.

Tahle shoda neunikla více lidem a nedávno na ni málem doplatil deník Saratovskij reporter, když si v koláži dovolil obléci prezidenta Vladimira Putina do Stierlitzovy uniformy.

Místní oddělení státního úřadu na ochranu kulturního bohatství ale neuspělo u soudu se žádostí, aby noviny přišly o licenci, neboť "urazily prezidenta a šířily extremistické materiály".

Vedení listu prý obvinění zaskočilo. "Jaká urážka? Vždyť Stierlitz je hrdina, kterého miluje celý národ," hájil skandální koláž šéfredaktor Sergej Michajlov.

HN.IHNED.CZ 25.1.2008

http://hn.ihned.cz/c1-22830600-bajny-sovetsky-rozvedcik-je-zpet-jen-trochu-mladsi
mahulena
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: čt červen 10, 2010 9:43 pm    Předmět: Citovat

jj zajímavý úlovek ok bych nečekala, že v HN se zajímali o natáčení.

LaSi
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá červen 11, 2010 5:53 am    Předmět: Citovat

mahulena napsal:
jj zajímavý úlovek ok bych nečekala, že v HN se zajímali o natáčení.

To já právě také ne.
Článek jsem našla tak, že jsem hledala v českém netu jméno režiséra S.Ursuljaka napsané v latince. Z jeho interview na foru DS jsem se totiž dočetla, že před 13 lety na něčem pracoval v Česku! Chtěla jsem se pokusit zjistit, na čem. Zdá se, že to byl film "Letní lidé" / "Летние люди" (1995).
mahulena
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá červen 11, 2010 3:51 pm    Předmět: Citovat

Aha, také jsem ho četla, že nechal "Čušu" doma. Moc milé interview, krásné vyznání lásky k pejskovi love
Jen mi nenapadlo něco hledat chjo chechtal

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Isaev
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 2 z 2

Přejdi na: