Obsah fóra NEWFORUM NEWFORUM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Deeble - Co se ti líbí... [HP FF] /dokončeno/
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Překlady z angličtiny
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
miluška
MODERATOR
MODERATOR

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 7:22 pm    Předmět: Citovat

Skvelá práca Marti, bol to dlhý príbeh a určite ti zobral veľa času. A tvoj preklad sa čítal skvele. Díky, že si objavila tento FF ok jj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 9:24 pm    Předmět: Citovat

Rio moc děkuji, krásně se to četlo. Stejně jako helča mě drobet mrzelo, že si Hermi místo ministerského křesla nechtěla radji pořídit Snapeátko, ale asi by se do tohodle příběhu opravdu nehodilo. už takhle to skončilo až moc idylicky. Toho Severusova pedagogického talentu je pro nudnou vědu škoda chechtal chechtal chechtal Jak k tomu přijdou ti chudáci studenti, že už je nebude učit ON, mého srdce šampion...(pardon, drobet jsem se nechala unést)....

jinak dodatek byl velmi pěkný, chlapec, neměl to se sebou jednoduchý chechtal ale co si nadrobil, to ať si sní aneb kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá... a touto myšlenkou se s námi teta Kateřina rozloučí chechtal chechtal chechtal

Jinak uděluji Helče deset bodů za skvěle zvládnutou techniku žumrání chechtal chechtal chechtal ... čímžto se k ní připojuji wink
Elenita
MODERATOR
MODERATOR

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 9:27 pm    Předmět: Citovat

Lena napsal:

Jinak uděluji Helče deset bodů za skvěle zvládnutou techniku žumrání chechtal chechtal chechtal ... čímžto se k ní připojuji wink

Jde mi to co? Já si říkám, že mám talent od přírody a skvělou učitelku. chechtal
Ale souhlasím, klidně bych si ještě nějakého Snapea dala. jj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 11:55 pm    Předmět: Citovat

Holky, mam opravdu ohromnou radost, ze se vam povidka tak libila wink .
Moje rustina i nadale stagnuje - kdyz mam volnou chvilku, brouzdam po Ashwinder a ctu si tam shame ... Takze vec se ma tak, ze mozna jeste popustim uzdu sve HP manii (je to s podivem, ale zda, ze jsem stale nedosahla vrcholu, nebo-li dna, zavisi od uhlu pohledu bublina chjo ) a treba se mi povede zvolit dalsiho favorita na preklad.
mari
Mléčná dráha
Mléčná dráha

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 2:29 pm    Předmět: Citovat

Rio, díky moc za překlad, konečně jsem to dočetla. Ze začátku jsem si sice musela trochu zvykat na Snapeův přístup shocked shame chjo , ale pak už jsem se začetla a je to napsané moc dobře. Taky jsem si trochu rozšířila své chabé znalosti z klasické literatury wink Já mám jinak na různé citáty docela úchylku, takže se mi líbilo, jak to s nima bylo šikovně prošpikované. A jak jsem nahlídla do tvé druhé povídky, tak to tam vypadá podobně. Přitom je to jiný autor, jestli se nepletu. Tak se mi zdá, že Snape u všech vzbuzuje sklony k poezii chjo chechtal Čím to asi bude...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 2:45 pm    Předmět: Citovat

že by byl tak poetická duše shocked chechtal chechtal chechtal
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 4:09 pm    Předmět: Citovat

Se Shakespearem je to opravdu docela zajimave a mas pravdu Mari, i druha prekladana povidka se jim bude jen tak hemzit wink . Inu, on je asi fakt trida bublina ...
Peťulinka
Černá díra
Černá díra

PříspěvekZaslal: ne leden 13, 2008 9:55 pm    Předmět: Citovat

Bylo to úžasný!A ten Faust by mě vážně taky děsil! chechtal
Maus
Černá díra
Černá díra

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2009 7:34 pm    Předmět: Citovat

ted to čtu celé znova a je to skvělé love
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 9:57 pm    Předmět: Citovat

Rio, (nebo kdokoliv ze čtenářů) - kolik toho musím mít přečteného z originálu, abych se mohla začíst do této povídky? Momentálně jsem na začátku 5. dílu HP (Fénixův řád) - samozřejmě v originále, takže očekávám silné zmatení pojmů v češtině chechtal - ale to je drobnost. Riin překlad si kvůli tomu nenechám ujít.
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:53 pm    Předmět: Citovat

nečetla jsem HP ani jednoho, filmy jsem viděla tuším tři nebo čtyři, ale myslím, že k téhle povídce bohatě stačí jen rámcové povědomí o tom kdo je kdo... protože se tam chovají ... ehm... lehce jinak chechtal
Ale přes počáteční lehce křečovité vsazení do určité situace je povídka moc pěkná a zajímavá jj myslím čistě s psychologického hlediska samozřejmě chechtal chechtal chechtal
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 11:19 pm    Předmět: Citovat

Jo, tenhle Tvůj přístup jsem už nějak pochopila. Ale já jsem navazovala spíš na to, že mi Ria doporučovala nejprve seznámit se dobře s originálem (možná ale v souvislosti s tou druhou povídkou, co překládala, už nevím).

Ono v zásadě - určitě si to přečtu, až budu mít čas, i když si asi budu muset trochu zvykat. Jsem v tomto směru asi nudně přízemní a věčný romantik, ale na HP mě zaujala spíš docela jiná a přitom původní dvojice než HG a SS. bublina
Ale si myslím, že se člověk pobaví, když zná pozadí, lépe. Třeba nedávno jsem se nasmála v divadle na představení Faust a Markétka (podle té Gounodovy opery) jen proto, že jsem znala téměř veškerou ostatní hudbu krom té opery, kterou tam přimíchali. jj
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 11:31 pm    Předmět: Citovat

to seznámení s dějem je spíš pro tu druhou povídku, která mě už zase tak moc nezaujala - příliš mnoho postelových scén. Nicméně, když se přeskočí, tak to v souvislosti s původní předlohou určitě dává zajímavý pohled na věc a je tam spousta propojujících scén právě s původní předlohou. Vzhledem k tomu, že ji neznám, tak jsem tuhle propojenost mohla jen tušit a až tak jsem si ji neužila. Možná i proto se mi ta povídka nečetla tak dobře, jako ta první.

No, ale myslím, že zrovna tahle povídka od Deable by se ti mohla líbit. Té přízemní romantiky je tam hromada, mezi řádky. A emocí. Pozitivních, negativních i těch, které člověka přivádějí k šílenství, protože je vůči nim úplně bezmocný... muhehe, já si to snad zase přečtu chechtal
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: st duben 28, 2010 12:12 am    Předmět: Citovat

Tož přízemní romantikou jsi mě dvakrát nenalákala... divný výraz. chjo

Příliš mnoho postelových scén - jo, v tom se shodneme. Taky nemusím.
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: st duben 28, 2010 8:30 am    Předmět: Citovat

přízemní romantikou je myšlena slovní hříčka z tvé charakteristiky wink
Dzana napsal:
Jsem v tomto směru asi nudně přízemní a věčný romantik

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Překlady z angličtiny
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 23 z 25

Přejdi na: