|
NEWFORUM
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
miluška MODERATOR

|
Zaslal: so září 22, 2007 7:22 pm Předmět: |
|
|
Skvelá práca Marti, bol to dlhý príbeh a určite ti zobral veľa času. A tvoj preklad sa čítal skvele. Díky, že si objavila tento FF  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lena ADMINISTRATOR

|
Zaslal: ne září 23, 2007 9:24 pm Předmět: |
|
|
Rio moc děkuji, krásně se to četlo. Stejně jako helča mě drobet mrzelo, že si Hermi místo ministerského křesla nechtěla radji pořídit Snapeátko, ale asi by se do tohodle příběhu opravdu nehodilo. už takhle to skončilo až moc idylicky. Toho Severusova pedagogického talentu je pro nudnou vědu škoda Jak k tomu přijdou ti chudáci studenti, že už je nebude učit ON, mého srdce šampion...(pardon, drobet jsem se nechala unést)....
jinak dodatek byl velmi pěkný, chlapec, neměl to se sebou jednoduchý ale co si nadrobil, to ať si sní aneb kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá... a touto myšlenkou se s námi teta Kateřina rozloučí
Jinak uděluji Helče deset bodů za skvěle zvládnutou techniku žumrání ... čímžto se k ní připojuji  _________________ "Dnes byl dobrý den, jedl jsem pětkrát, spal šestkrát a zabral si pro sebe, co se dalo." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Elenita MODERATOR

Založen: 7.4.2007 Příspěvky: 6133 Bydliště: Kde se pivo vaří...
|
Zaslal: ne září 23, 2007 9:27 pm Předmět: |
|
|
| Lena napsal: |
Jinak uděluji Helče deset bodů za skvěle zvládnutou techniku žumrání ... čímžto se k ní připojuji  |
Jde mi to co? Já si říkám, že mám talent od přírody a skvělou učitelku.
Ale souhlasím, klidně bych si ještě nějakého Snapea dala.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ria Kometa

|
Zaslal: ne září 23, 2007 11:55 pm Předmět: |
|
|
Holky, mam opravdu ohromnou radost, ze se vam povidka tak libila .
Moje rustina i nadale stagnuje - kdyz mam volnou chvilku, brouzdam po Ashwinder a ctu si tam ... Takze vec se ma tak, ze mozna jeste popustim uzdu sve HP manii (je to s podivem, ale zda, ze jsem stale nedosahla vrcholu, nebo-li dna, zavisi od uhlu pohledu ) a treba se mi povede zvolit dalsiho favorita na preklad. _________________ Fake It Till You Make It. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mari Mléčná dráha

|
Zaslal: pá říjen 05, 2007 2:29 pm Předmět: |
|
|
Rio, díky moc za překlad, konečně jsem to dočetla. Ze začátku jsem si sice musela trochu zvykat na Snapeův přístup , ale pak už jsem se začetla a je to napsané moc dobře. Taky jsem si trochu rozšířila své chabé znalosti z klasické literatury Já mám jinak na různé citáty docela úchylku, takže se mi líbilo, jak to s nima bylo šikovně prošpikované. A jak jsem nahlídla do tvé druhé povídky, tak to tam vypadá podobně. Přitom je to jiný autor, jestli se nepletu. Tak se mi zdá, že Snape u všech vzbuzuje sklony k poezii Čím to asi bude... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lena ADMINISTRATOR

|
Zaslal: pá říjen 05, 2007 2:45 pm Předmět: |
|
|
že by byl tak poetická duše  _________________ "Dnes byl dobrý den, jedl jsem pětkrát, spal šestkrát a zabral si pro sebe, co se dalo." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ria Kometa

|
Zaslal: pá říjen 05, 2007 4:09 pm Předmět: |
|
|
Se Shakespearem je to opravdu docela zajimave a mas pravdu Mari, i druha prekladana povidka se jim bude jen tak hemzit . Inu, on je asi fakt trida ... _________________ Fake It Till You Make It. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Peťulinka Černá díra

|
Zaslal: ne leden 13, 2008 9:55 pm Předmět: |
|
|
Bylo to úžasný!A ten Faust by mě vážně taky děsil!  _________________ Peťulinka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maus Černá díra

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dzana Kometa

|
Zaslal: út duben 27, 2010 9:57 pm Předmět: |
|
|
Rio, (nebo kdokoliv ze čtenářů) - kolik toho musím mít přečteného z originálu, abych se mohla začíst do této povídky? Momentálně jsem na začátku 5. dílu HP (Fénixův řád) - samozřejmě v originále, takže očekávám silné zmatení pojmů v češtině - ale to je drobnost. Riin překlad si kvůli tomu nenechám ujít. _________________ Scio me nihil scire. (Sokrates) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lena ADMINISTRATOR

|
Zaslal: út duben 27, 2010 10:53 pm Předmět: |
|
|
nečetla jsem HP ani jednoho, filmy jsem viděla tuším tři nebo čtyři, ale myslím, že k téhle povídce bohatě stačí jen rámcové povědomí o tom kdo je kdo... protože se tam chovají ... ehm... lehce jinak
Ale přes počáteční lehce křečovité vsazení do určité situace je povídka moc pěkná a zajímavá myslím čistě s psychologického hlediska samozřejmě  _________________ "Dnes byl dobrý den, jedl jsem pětkrát, spal šestkrát a zabral si pro sebe, co se dalo." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dzana Kometa

|
Zaslal: út duben 27, 2010 11:19 pm Předmět: |
|
|
Jo, tenhle Tvůj přístup jsem už nějak pochopila. Ale já jsem navazovala spíš na to, že mi Ria doporučovala nejprve seznámit se dobře s originálem (možná ale v souvislosti s tou druhou povídkou, co překládala, už nevím).
Ono v zásadě - určitě si to přečtu, až budu mít čas, i když si asi budu muset trochu zvykat. Jsem v tomto směru asi nudně přízemní a věčný romantik, ale na HP mě zaujala spíš docela jiná a přitom původní dvojice než HG a SS.
Ale si myslím, že se člověk pobaví, když zná pozadí, lépe. Třeba nedávno jsem se nasmála v divadle na představení Faust a Markétka (podle té Gounodovy opery) jen proto, že jsem znala téměř veškerou ostatní hudbu krom té opery, kterou tam přimíchali.  _________________ Scio me nihil scire. (Sokrates) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lena ADMINISTRATOR

|
Zaslal: út duben 27, 2010 11:31 pm Předmět: |
|
|
to seznámení s dějem je spíš pro tu druhou povídku, která mě už zase tak moc nezaujala - příliš mnoho postelových scén. Nicméně, když se přeskočí, tak to v souvislosti s původní předlohou určitě dává zajímavý pohled na věc a je tam spousta propojujících scén právě s původní předlohou. Vzhledem k tomu, že ji neznám, tak jsem tuhle propojenost mohla jen tušit a až tak jsem si ji neužila. Možná i proto se mi ta povídka nečetla tak dobře, jako ta první.
No, ale myslím, že zrovna tahle povídka od Deable by se ti mohla líbit. Té přízemní romantiky je tam hromada, mezi řádky. A emocí. Pozitivních, negativních i těch, které člověka přivádějí k šílenství, protože je vůči nim úplně bezmocný... muhehe, já si to snad zase přečtu  _________________ "Dnes byl dobrý den, jedl jsem pětkrát, spal šestkrát a zabral si pro sebe, co se dalo." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dzana Kometa

|
Zaslal: st duben 28, 2010 12:12 am Předmět: |
|
|
Tož přízemní romantikou jsi mě dvakrát nenalákala... divný výraz.
Příliš mnoho postelových scén - jo, v tom se shodneme. Taky nemusím. _________________ Scio me nihil scire. (Sokrates) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lena ADMINISTRATOR

|
Zaslal: st duben 28, 2010 8:30 am Předmět: |
|
|
přízemní romantikou je myšlena slovní hříčka z tvé charakteristiky
| Dzana napsal: | | Jsem v tomto směru asi nudně přízemní a věčný romantik |
_________________ "Dnes byl dobrý den, jedl jsem pětkrát, spal šestkrát a zabral si pro sebe, co se dalo." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
 |
Obsah fóra NEWFORUM
-> Překlady z angličtiny Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25 Další
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25 Další
|
| Strana 23 z 25 |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|