Obsah fóra NEWFORUM NEWFORUM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Deeble - Co se ti líbí... [HP FF] /dokončeno/
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 23, 24, 25  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Překlady z angličtiny
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: st duben 28, 2010 1:00 pm    Předmět: Citovat

Postav a reálií je v povídce poskrovnu, je to styl červené knihovny. Když si četla čtyři díly Harryho Pottera, žádné velké nepochopení tě nečeká. Stačí, když víš, co jsou Bradavice, hůlky a zaklínadla jj .
Co se týče postelových scén, několik jich tam je, ale nejsou příliš explicitní. I když, kdo ví, možná jsem já příliš otrlá z povídek na fanfiction a už mi to nepřijde bublina .
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: st duben 28, 2010 1:44 pm    Předmět: Citovat

Lena napsal:
přízemní romantikou je myšlena slovní hříčka z tvé charakteristiky wink
Dzana napsal:
Jsem v tomto směru asi nudně přízemní a věčný romantik

To jsem pochopila, ale výsledek je dost děsivý shame chechtal

Rio, díky. Nemám to počeštění ráda, to už víš, ale tohle zvládnu (a díky pár filmům se snad i zorientuju). Sex. scény jako takové mi nevadí, spíš kolikrát jejich provedení. Tak dám vědět, jak tyhle. chechtal
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 12:33 pm    Předmět: Citovat

Marti, využívám toho, že jsem v práci shame (anóbrž si nemusím zrušit domácí nalistování fóra chechtal ) a musím Ti sdělit, že ta povídka je absolutně perfektní shocked ok - zatím jsem přelouskala 12 kapitol a byl to vskutku příjemně strávený večer. Kdybych postrádala i zbytky soudnosti a zodpovědnosti, pravděpodobně se od notebooku ani nezvednu, ale aspoň budu mít krásných večerů vícero.
Je mi líto, že tak nemůžu už komentovat každou kapitolku zvlášť, ale aspoň na něco zareaguji. Tedy - s Faustem i ostatními citacemi jsem totálně mimo, ale ty citáty jsou úžasné. Autorka (i Ty) máte úžasný přehled. A já jen tiše závidím.
Na druhou stranu coby tak trochu toxikologa mě potěšila zmínka o Paracelsovi - tam jsem doma chechtal - dokonce vím, jakou důležitou poučku vyslovil - a dodnes platí - o jedech.

Dál mě pobavily jako obvykle některé brilantní formulace - a silně neotřelé. Tuším, že to máš dost na svědomí. Vybavuji si ze začátku "neškodná místa" na těle Hermiony. ok chechtal
Jsem moc ráda, že jsem si počkala a přečetla alespoň zatím ty 4 díly, protože jsem určitě víc v obraze a mohu si vychutnávat různé drobnosti. Šlo by to i bez toho, ale asi by to nebylo ono. A tudíž mi to možná i proto na rozdíl od Leny nepřipadlo křečovité. Naopak jako Amargonku mě to totálně chytlo už od 1. kapitoly. love Jo jo, tento styl červené knihovny shame chechtal patří k mým oblíbeným. (Takové to "děláme jako že rádi se nemáme") chechtal A díky dabingu filmů s Rickmanem při čtení Snapeových výroků slyším hlas jeho CZ dabéra... (ani nevím, kdo ho vlastně mluví shame )

No, vracím se k bohulibé činnosti a těším se na večer.

(PS: dneska ráno jsem dokonce byla tak sobecká, že jsem i s prckem zasedla na chvíli, abych přečetla dvě kapitolky a prošlo to. Chlapeček si kupodivu vystačil s koukáním na Amargončinu číču a komentoval to "mňauuu" chechtal - nedělám to ráda - brát ultranezletilé dítě k PC , ale je s ním teď těžké pořízení, tak jsem si musela na oplátku taky udělat radost. shame )
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 10:36 pm    Předmět: Citovat

Kapitola 16 - „Nasedej,“ zahučel Fred a obratným pohybem si Hermionu vysadil na svůj Nimbus bůh-ví-kolik.

chechtal chechtal chechtal ok Ale jinak taková smutnější kapitolka (Vánoce). Chudáci oba, H i S. kapesnik
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 12:54 am    Předmět: Citovat

Kapitola 25
Třesoucími se prsty rozvinula pergamen a přečetla si slova napsané černým inkoustem.
Já, Severus Snape, svěřuji se na tři roky do rukou Hermiony Grangerové, a budu ji poslouchat ve všech ohledech.
„Mám to podepsat?“ zeptal se. „Dá mi to alespoň naději?“
Hermiona němě civěla na slova před sebou. Já, Severus Snape, svěřuji se… Já, Severus Snape…
...„Proč to děláte?“ otázala se, a cítila, jak jí po chladných tvářích stékají slzy.

Takmer ma to tiež roz... kapesnik kapesnik kapesnik love - musela jsem to tu napsat. Zjistila jsem, že tuhle kapitolu jsi posílala zrovna v den mých narozenin shame - i když to mi ještě "bylo dvacet" chechtal neboť je to dva a půl roku zpátky. Je to vůbec možné? No asi jo. shocked
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 8:37 am    Předmět: Citovat

jsem říkala, že je to velmi emotivní povídka jj plná rozporuplnných pocitů jj
Rio, napasala Deeble ještě něco?
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 9:11 am    Předmět: Citovat

Jsem ráda, že se líbí, Klárko jj .
Mně to připadá jako věčnost, co jsem povídku překládala bublina. Taky jsem byla mnohem mnohem mladší chechtal .
Jj, Deeble má na ashwinder.sycophanthex.com ještě jednu delší povídku, ale ta není tak sladkobolně romantická. Méně červené knihovny a více akce.
Lena
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 12:28 pm    Předmět: Citovat

aha, tak to by mě asi až tak nebralo jj Mě se právě u téhle povídky líbilo, jak se v tom oba pěkně plácají a snaží se jeden druhého oblafnout jj
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 4:40 pm    Předmět: Citovat

Krásné to bylo. Už jsem to přečetla až do úplného konce konců, ale asi se teď nevzmůžu na nějaký inteligentní komentář (dítě v patách a hlavně s prsty na klávesnici devil )

Tak snad jen 2 poznámky - rozhodně to ve mně opět vybudilo ty správné emoce. love ok kiti
Ta druhá poznámka se týká dodatku - pohledu Snapea. Dovolím si říct, že obdivuji autorku, že se do toho na přání čtenářek pustila (mě by nehlo), ale jinak to byla kapitolka vcelku nadbytečná. chjo Dobře napsané, což o to. Ale přece to, co Snape musel v oněch dobách cítit, jsme coby vnímavé ženy dokonale pochopily už při čtení povídky jako takové - z jeho činů. Alespoň tedy já jsem to pochopila, troufám si tvrdit. Jak říkám, ženské toho nakecají, ale za chlapa mluví skutky. jj

Marti, jsi obdivuhodně rychlá překladatelka. Asi se na to časem podívám i v originále - tedy teď si vůbec nejsem jistá, jestli bych tomu taky tak rozuměla (určitě bych měla problém s citáty shame shame shame ) - na druhou stranu je fakt, že teď čtu všechno výhradně v angličtině. Ale HP povídka tohle byla moje první. love A určitě mi na ni zůstanou krásné vzpomínky. Díky moc za výběr a že jsi tehdy měla tolik času. Jdu si ještě zopakovat ty krásné kousky z konce...
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 6:55 pm    Předmět: Citovat

Mimochodem, teď mě napadlo, jestli ta inspirace v poezii u Snapea (mně se líbila) nemá souvislost právě s Alanem Rickmanem.
Povídka končí sonetem 29, tak ten to zrovna bohužel není, ale aspoň takto:
Alan Rickman recituje Sonet 130 (možná je to tu někde v jiné sekci, tak se omlouvám). Vybrala jsem verzi bez hudby a s obrázky Hermiony, protože to nějak nejlíp vynikne.
http://www.youtube.com/watch?v=6ZwQ2cVqnNY&feature=related

Sonet 29 se dá najít taky, ale buď zpívaný nebo nevím... to už by bylo mimo. bublina

Ještě jsem se chtěla podivit - je možné, že byl Severus opravdu tak mladý? shocked Že mu tedy bylo 30, když Hermiona nastoupila do 1. ročníku? (nebo 31). Já jsem si myslela, že mu bylo aspoň tak 35. Odkud to berete? chechtal (Už jsem nakukovala do čtenářského tématu a obdivovala Riinu píli - akorát mi tam chyběla v těch CV Ginny W. - to je zase moje slabost. love ) A zjistila jsem, že bych s Hermionou mohla skorem slavit narozeniny a životní jubilea - ona je snad jen o 6 dní mladší než já chechtal Kurník, vědět to dřív, tak jsem dohodla loni společnou šedesátku. chechtal (pardon, OT) shame

Marti
, moc díky ještě jednou.

Jak jsem si to teď znovu pročítala, tak jsem narazila na krásnou větu. Jeho rty byly teplé, jeho ústa horké... krásný paradox. Pak mi došlo, že to vlastně nemusel být vůbec paradox shame

Naposledy upravil Dzana dne pá duben 30, 2010 6:56 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 6:56 pm    Předmět: Citovat

Ono ty emoce, to byl nejspíš také důvod, proč mi to šlo tak rychle jj . I když je také pravda, že jsem měla tenkrát o poznání víc volného času. A taky to byla povídka dlouhá tak akorát, abych neztratila počátečné nadšení. Ta moje druhá překládaná byla dvakrát tak dlouhá a tam už to ke konci s motivací dosti pokulhávalo.
Každopádně jsem si dnes pročítala tu první kapitolu a zjistila jsem, že tam stále jsou i gramatické chyby shame . No jo, no, možná jednou....
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 7:01 pm    Předmět: Citovat

Koukám, než jsem to tu napráskala, pěkně jsme se minuly. chechtal a povídka tak akorát dlouhá... tedy nevím, jak. Já jsem překládala první přes rok a ta měla 94 stran. Druhá měla 70 stran a stejně mi to trvalo 4 měsíce. Teď maličko uvažuju (na příští rok) ještě o jedné, ale ta má 200 stran. shocked HP bych překládat nemohla - neznám české názvosloví chechtal - to Tě taky obdivuju.
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 7:04 pm    Předmět: Citovat

Dzana napsal:
Ještě jsem se chtěla podivit - je možné, že byl Severus opravdu tak mladý? shocked Že mu tedy bylo 30, když Hermiona nastoupila do 1. ročníku? (nebo 31). Já jsem si myslela, že mu bylo aspoň tak 35. Odkud to berete? chechtal (Už jsem nakukovala do čtenářského tématu a obdivovala Riinu píli - akorát mi tam chyběla v těch CV Ginny W. - to je zase moje slabost. love ) A zjistila jsem, že bych s Hermionou mohla skorem slavit narozeniny a životní jubilea - ona je snad jen o 6 dní mladší než já chechtal Kurník, vědět to dřív, tak jsem dohodla loni společnou šedesátku. chechtal*

Ty informace o věku mám z Harry Potter Lexicon. Jelikož byl Snape rovesník Jamese Pottera, opravdu byl hodně mladý, když Hermiona přišla do Bradavic. Řekla bych ale že spíš 32 než 31.
Ginny chybí? shame Tedy, na takovou důležitou postavu jsem zapomněla. Ginny mám také moc ráda.
A jo, Harry, Ron a Hermiona jsou mí vrstevníci chechtal , těžko se to věří, pro mě budou asi už navěky roztomilí adolescenti...
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 7:11 pm    Předmět: Citovat

Jojo... chybí. Moje srdeční záležitost je totiž právě Ginny a Harry love shame - fandila jsem jí snad od 1. dílu chechtal nebo určitě od 2.)

Z druhé strany - je fakt, že jsem teprve na začátku pětky, ale Ron a Hermiona mi k sobě taky až tak nejdou... (tedy jo, taky bych tam něco viděla... Ronova noční můra se nakonec změnila v jeho lásku, chichi) ... ale s tím Snapem by to asi fakt vyhrála shame

A tak jo, vidíš, Snape byl vrstevník Jamese a Blacka... teď mi to došlo. Mě jen prostě fascinuje ten fenomén - obecně - že u fiktivních postav se dnes dozvíme takové detaily jako přesné datum narození, ačkoliv v originále (kniha, seriál) to ani není... pokud vím, tak zatím jsem narazila jen na narozeniny Harryho.
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 7:11 pm    Předmět: Citovat

Dzana napsal:
Koukám, než jsem to tu napráskala, pěkně jsme se minuly. chechtal a povídka tak akorát dlouhá... tedy nevím, jak. Já jsem překládala první přes rok a ta měla 94 stran. Druhá měla 70 stran a stejně mi to trvalo 4 měsíce. Teď maličko uvažuju (na příští rok) ještě o jedné, ale ta má 200 stran. shocked HP bych překládat nemohla - neznám české názvosloví chechtal - to Tě taky obdivuju.

Tak názvosloví nakonec nebyl problém téměř vůbec, o HP existují mraky informací na netu, včetně česko-anglického kouzelnického slovníku wink . Horší byly ty verše, to jsem musela opravdu do knihovny jj .
200 stran je velice slušná délka chechtal . Na povídku z jakého soudku máš políčeno?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Překlady z angličtiny
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 24 z 25

Přejdi na: