Obsah fóra NEWFORUM NEWFORUM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Deeble - Co se ti líbí... [HP FF] /dokončeno/
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Překlady z angličtiny
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 7:22 pm    Předmět: Citovat

Dzana napsal:
Mimochodem, teď mě napadlo, jestli ta inspirace v poezii u Snapea (mně se líbila) nemá souvislost právě s Alanem Rickmanem.
Povídka končí sonetem 29, tak ten to zrovna bohužel není, ale aspoň takto:
Alan Rickman recituje Sonet 130 (možná je to tu někde v jiné sekci, tak se omlouvám). Vybrala jsem verzi bez hudby a s obrázky Hermiony, protože to nějak nejlíp vynikne.
http://www.youtube.com/watch?v=6ZwQ2cVqnNY&feature=related bublina

Ó ano, Rickman má úžasný hlas wink .
Mně tedy občas ten můj taky něco zadeklamuje, ale jsou to vesměs dětské říkanky, z nějakého prapodivného důvodu má pro ně slabost chechtal . A já se můžu jenom smát a trochu i divit, že si to vůbec ještě pamatuje. Ale poezii pro dospělé, to se mi ještě nestalo. Jednou si vzpomínám, že mi spolužák nějaký verš napsal do emailu, byl zcela původní a musím přiznat, že mě tenkrát příliš neokouzlil shame .
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 7:59 pm    Předmět: Citovat

ria napsal:

Mně tedy občas ten můj taky něco zadeklamuje, ale jsou to vesměs dětské říkanky, z nějakého prapodivného důvodu má pro ně slabost chechtal

Tak to mi něco připomíná, i když v našem případě to spíš bývaly "moudré citáty např. od Erazima Koháka" sasek napsané na konec přání... chjo chechtal a to si vem, že já jsem ta starší. chechtal
Takže jsem spíš ráda, že nic nerecituje. chechtal - Ona poezie jde dohromady spíš s bohémy, syčáky nebo nepraktiky. Snapeovi sluší, u něj ta 20letá moudrost a zkušenost života nahrává... love

Ale zpět k tématu - chtěla jsem se ještě zeptat - i když jsem asi nechutně zvědavá a předbíhám si sama děj - to je pravda podle JKR, že Snape za Dumbledora nedostával žádný plat a že tam byl vlastně takový napjatý vztah? Nebo je to vymyšlené v této povídce? (Asi jako rozpustilá Minerva chechtal )

A k úplnému závěru povídky. Když jsem tak o tom přemýšlela, tak bych těm dvěma taky nějakého potomka přála, to ano. Nakonec, jsem rodinně založený typ, že jo... ale z druhé strany, nějak mi tady sedí, ač tuto filosofii nerazím a z biologického hlediska už vůbec ne, že pokud by k tomu bylo mělo dojít, tak až poté, co si Hermiona užije pár let kariéry. Ji si prostě zvlášť po tom všem, čím musela projít, nedokážu představit jako matku na plný úvazek. Snape by asi těžko svěřil své dítě nějaké vychovatelce a sám jako pečující tatínek "na rodičovské" chechtal - v jeho věku? A s jeho povahou? Nevím nevím... spíš mi na něj sedí ta povídka s učením na WC - Ovocné kuličky, jak jsem tu kdysi odkazovala chechtal - (čímž dementuji, že tato FF byla má první HP FF - byla už druhá). Pokud by nějaké dítko měli, tak si myslím, že fakt někdy mezi jejím 35. a 40. rokem - a jedno. Nakonec, Hermiona pocházela z lékařské rodiny, bez sourozenců... byla dost ambiciózní... takže mi to tady sedělo. I když no tak... mohl jí to ten Severus aspoň navrhnout, že jo. chechtal - místo toho pokusu stát se ministryní. Ale to si už vůbec představit nedovedu. Spíš to, že by jí to z vděčnosti neodmítl. jj
ria
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 8:12 pm    Předmět: Citovat

Dzana napsal:
Ale zpět k tématu - chtěla jsem se ještě zeptat - i když jsem asi nechutně zvědavá a předbíhám si sama děj - to je pravda podle JKR, že Snape za Dumbledora nedostával žádný plat a že tam byl vlastně takový napjatý vztah? Nebo je to vymyšlené v této povídce? (Asi jako rozpustilá Minerva chechtal )

Myslím, že co se týče Brumbála, je to zde stejná smyšlenka jako rozpustilá Minerva - dohazovačka. Ale co jsem si všimla, v SS/HG fanfiction je to jev velmi běžný - Brumbál je často vykreslován černěji než v originálu. Jako někdo, kdo má Snapea v hrsti a využívá toho bez skrupulí.
Co se týče plození potomků, mně to tady taky sedí. Svou roli v tom hraje pro mě možná i jejich věkový rozdíl, ale zejména pak jejich vědecké a výzkumné zaměření chechtal . Takové klišé, pravda...
Dzana
Kometa
Kometa

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2010 8:44 pm    Předmět: Citovat

ria napsal:

Co se týče plození potomků, mně to tady taky sedí. Svou roli v tom hraje pro mě možná i jejich věkový rozdíl, ale zejména pak jejich vědecké a výzkumné zaměření chechtal . Takové klišé, pravda...

Přesně. A už vidím Snapeův blažený výraz, když mu junior hodí svačinu do téměř hotového lektvaru chechtal
To by bylo asi horší než minus 100 bodů. chechtal
(A díky za info)

Mimochodem - to mě taky v povídce dostalo - jak se Hermiona Snapea ptala "co to bylo tentokrát?" - "... Hodil hůlku do lektvaru..." chechtal chechtal chechtal

A pak z těch romantických momentů se mi líbilo, jak Severus Hermionu v posteli objal kolem pasu a na její nespokojení zamumlal "moje". love chechtal a co teprve jejich vlasové souznění duší...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra NEWFORUM -> Překlady z angličtiny
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 25 z 25

Přejdi na: